top of page
0B5A3708-1AC3-42FA-B459-1204B70BC501.jpe

Hallo!

Mijn naam is Halima Iqbal, geboren in Genk (1995). In 2020 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de UGent. Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor katten. Tijdens mijn studies groeide de interesse in het boeiende gedrag van dieren steeds meer en vooral specifiek voor het gedrag van katten. Zo heb ik in mijn laatste jaar mijn masterproef gedaan over de olfactorische communicatie bij katten. Daarnaast volgde ik in februari 2021 de opleiding Happy Cats Bootcamp PRO van Anneleen Bru (Felinova). Vervolgens ben ik in september 2021 begonnen aan de Postgraduaat opleiding Clinical Animal Behaviourist. In september 2023 heb ik dit certificaat behaald en kan ik me officieel gedragstherapeut voor dieren noemen, naast dierenarts. 

IMG_7472.JPG
VDG-Logo-Gedragsdierenarts.jpg

Mijn missie is om preventief stress en gezondheidsproblemen bij katten te voorkomen. Dit zowel via gedragsconsulten als preventieve diergeneeskunde. Katten zijn namelijk zeer gevoelig voor stress en kunnen zelfs ziektes ontwikkelen door chronische stress bijvoorbeeld blaasontsteking. Anderzijds zijn katten meesters in het verbergen van pijn en kan het dat ze bij een onderliggende ziekte in het begin enkel een verandering van gedrag vertonen bijvoorbeeld buiten de bak plassen, meer aandacht vragen of zich net afzonderen.

 

Momenteel woon ik in Schilde, in de groene rand rond Antwerpen, samen met de twee schatjes hierboven op de foto, kattin Vita en kater Nova. Naast mijn katten entertainen zijn mijn hobby's lezen, fitness/kickboks en fotografie.

Ons verhaal

bottom of page